De webprofessional en de 3D’s

3D's en de webprofessional

De webprofessional en de 3 D’s

We horen veel over de 3D’s, maar wat doe je daar nu als webprofessional mee? Een aantal gemeenten is er al mee aan de slag, maar er zijn ook gemeenten die langzaam starten. Wat kan jij in ieder geval doen?

1. Stem af met je vakinhoudelijke 3D-collega’s en met KCC-collega’s. Breng jouw kennis in over de toegevoegde waarde van communicatie via de website en zorg voor afstemming en samenwerking.

2. Raadpleeg maandelijks (vanwege de updates) de communicatiekalender van VNG. Je weet dan hoe burgers gaan worden geïnformeerd door allerlei partijen en kan anticiperen op klantvragen bij KCC en op de website.

3. Breng je kennis in bij jouw vakinhoudelijke collega’s: de website kan vragen beantwoorden van burgers en daarmee een aantal vragen of bezoeken voorkomen.

4. Ga na of jouw gemeente antwoord wil geven op alle mogelijke vragen over de 3D’s of jouw gemeente inzicht wil geven in alle informatie, wijzigingen en structuren of jouw gemeente zich alleen op veelgestelde vragen richt. Gemeenten kiezen verschillend; kijk bijvoorbeeld naar Zeewolde, HeemstedeHollands Kroon of Tilburg.

5. Neem de beslissing of je zelf als gemeente (veel) informatie gaat genereren of dat je vooral wil verwijzen naar andere websites.

6. Welke formulieren bied je aan? Uitgebreide formulieren of alleen de eenvoudige (zoals afspraak maken voor WMO)?

7. Digitale informele zorgdiensten zoals BUUV en Wehelpen, is dat iets voor jouw gemeente? Gebruik dan de toolkit van Dgitale StedenAgenda, Ministerie van BZK, KING en Transitiebureau Wmo voor een handig stappenplan!

Meer weten? Kijk op deze link van Gemeenten van de Toekomst.
De komende maanden zullen wij hier blijvend aandacht besteden aan de rol van de webprofessional bij de 3D’s. Heb je een vraag of wil je zelf een goede oplossing delen? Laat het weten via het contactformulier op deze site!

Cascadis congres blijft de place to be!

Hoe was het op het congres in 2014? Er kon naar hartelust kennis en inspiratie worden gedeeld. Op meerdere momenten kon het bestaande netwerk worden versterkt én van nieuw nuttig netwerk worden voorzien. Het voert te ver om alle keynotes, presentaties, kennissessies, lunchgesprekken en geanimeerde netwerkcontacten met deze en genen hier samen te vatten; Kijk hiervoor op onze website. Wél is de conclusie dat het congres een place to be moet en zal blijven. Vandaar dat we vorm en inhoud willen blijven aanscherpen. Ook daarom heeft het bestuur, alvast tot een vernieuwing besloten. De volgende editie van het Cascadis congres zal niet plaatsvinden in november 2015, maar in het voorjaar van 2016. Alvast heel graag tot dan. maar gelukkig zullen we elkaar (als leden en bestuursleden) in de tussentijd vast blijven tegenkomen!

Measuremail nieuwe partner van Cascadis

Cascadis heeft vorige week het bedrijf Measuremail uit Dordrecht als nieuwe partner verwelkomd. Het bedrijf bestaat zo’n 15 jaar, telt 22 medewerkers is vooral bekend van de ondersteunende software bij emailtoepassingen bij de Rijksoverheid. Measuremail wil met Cascadis samen de lokale overheden gaan bedienen met hun oplossingen. Directeur Martijn Groeneweg ondertekende de overeenkomst op het Cascadiskantoor in Apeldoorn in het bijzijn van Cascadis-voorzitter Robert van Vliet. Lees verder

Meld je nu aan!

Natuurlijk wil je daarbij horen, bij Cascadis. Natuurlijk wil je altijd honderden collega’s tot je beschikking hebben die hetzelfde werk doen als jij en waar je altijd terecht kunt met vragen. Natuurlijk wil je gratis toegang tot zinvolle congressen en inspirerende webmasterclasses.

Aanmelden

Lid worden van Cascadis doe je niet alleen

Het lidmaatschap van Cascadis is een organisatielidmaatschap. Je kunt kiezen uit:

5 leden voor € 325,-* per jaar
6-10 leden voor € 550,-* per jaar
11-15 leden voor € 770,-* per jaar

* alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Voorwaarden van lidmaatschap

Personen die werkzaam zijn als webprofessional in de publieke sector kunnen lid worden van Cascadis. Denk hierbij aan adviseurs nieuwe media, webmanagers, contentbeheerders, webmasters en andere medewerkers die (deels) verantwoordelijk zijn voor inter-/intranet. Het lidmaatschap van Cascadis is een organisatielidmaatschap. Voor één organisatielidmaatschap mogen maximaal 5 personen lid worden. Meerdere organisatielidmaatschappen zijn mogelijk.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar, dus van 1 januari tot en met 31 december. Leden die na juni lid worden, betalen een half jaar lidmaatschap. Je lidmaatschap wordt stilzwijgend verlengd. Opzeggingen dienen uiterlijk 31 oktober doorgegeven te worden aan kantoor@cascadis.nl.

Postadres

Cascadis
Postbus 10128
7301 GC APELDOORN

Over Cascadis

Cascadis is de landelijke belangenorganisatie voor online professionals. Innovatief, verbindend én deskundig.
Lees meer

Word lid!

Je kunt lid worden van de vereniging Cascadis als je werkt in de publieke sector, zoals het onderwijs, de overheid, in de zorg of in de welzijnsector.

Lid worden

Twitter

Nieuwsbrief

© Copyright 2010-2015 Cascadis. De vormgeving en technische realisatie van deze site wordt verzorgd door Prime-CreationCookie instellingen