Draagvlak voor je content-keuzes krijgen

draagvlak voor je content-keuzes

Draagvlak voor je content-keuzes

Op de laatste dag van maart was er weer een Focusgroep Dienstverlening (vroeger de Focusgroep Toptaken). Onderdeel van het programma was een presentatie de gemeente Zeist over de gang van zaken rond hun overstap naar een nieuwe (Toptaken)site.

Tussen neus en lippen werd daar een trucje genoemd dat ik jullie niet wil onthouden. Hiermee kan elke webprofessional zijn voordeel doen. Of je nou werkt aan een toptakensite of niet, elke redactie loopt aan tegen gebruikers die niet blij zijn met de keuzes die je hebt gemaakt bij het inrichten van je site. “Waarom staat dit niet in het hoofdmenu?” is een vraag waar ik inmiddels tamelijk wanhopig van wordt (alleen van binnen hoop ik).

.
De uitleg:
Meet de bezoekcijfers van de pagina’s van -laten we zeggen- de afdeling Erfgoed. Hoeveel bezoekers komen er jaarlijks op welke pagina terecht?
Maak een lijst met de pagina’s en zet daar vervolgens (na een witruimte) *in willekeurige volgorde* de bezoekersaantallen achter die je hebt gemeten.
Ga in overleg met de afdeling. Hang de lijst op en vraag ze met pijltjes aan te geven welk getal bij welke pagina hoort. Vergelijk daarna het resultaat van het overleg met de ’echte’ lijst, waarop je de juiste cijfers achter de pagina’s hebt gezet.

Misschien een tactiek die je al lang gebruikt, dan was dit artikeltje niet voor jou bedoeld. Ik was deze do-it-yourself-truuk nog niet eerder tegengekomen en heb het dus ook nog niet kunnen testen, maar het eerste dat ik dacht toen ik dit hoorde was “Wat had ik dit graag eerder geweten!”.

Leve Zeist, en doe er je voordeel mee!

Toptips om gebruik van gemeentelijke online dienstverlening te verhogen

Op het gebied van het verbeteren van gemeentelijke online dienstverlening zijn deze zomer grote stappen gemaakt. In de vorm van drie samenhangende oplossingen krijgen gemeenten advies van collega-gemeenten om hun online dienstverlening voor burgers en bedrijven te verhogen. KING en BZK hebben de oplossingen verzameld en ontsloten. Lees verder

Landelijk onderzoek naar de relatie tussen betere én goedkopere overheidsdienstverlening

‘Betere én goedkopere’ overheidsdienstverlening klinkt iedere professional en bestuurder als muziek in de oren! Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden constateren we dat er overheidsorganisaties zijn die dit bereiken. Door bij de ontwikkeling van dienstverlening uit te gaan van de behoeften en het gedrag van gebruikers (inwoners en ondernemers), verbetert niet alleen de dienstverlening, maar wordt deze tegelijkertijd kostenefficiënter. Denk hierbij aan minder onnodige klantcontacten en minder bezwaren of klachten. Tot op heden is er in Nederland geen breed onderzoek gedaan naar de algemene geldigheid van de relatie ‘beter én goedkoper’. Lees verder

Het ledenplatform in een nieuwe vorm!

Het ledenplatform van Cascadis is de manier bij uitstek voor ons om kennis te delen. Te sparren met elkaar en te leren van elkaar. Het ledenplatform op de site wordt nauwelijks gebruikt en is niet meer van deze tijd. Wat gaat er veranderen? We zitten bijna allemaal op LinkedIn en daar zijn we ook druk in gesprek met elkaar. Precies dat waar Cascadis voor staat. Lees verder

Meld je nu aan!

Natuurlijk wil je daarbij horen, bij Cascadis. Natuurlijk wil je altijd honderden collega’s tot je beschikking hebben die hetzelfde werk doen als jij en waar je altijd terecht kunt met vragen. Natuurlijk wil je gratis toegang tot zinvolle congressen en inspirerende webmasterclasses.

Aanmelden

Postadres

Cascadis
Postbus 10128
7301 GC APELDOORN

Over Cascadis

Cascadis is de landelijke belangenorganisatie voor online professionals. Innovatief, verbindend én deskundig.
Lees meer

Word lid!

Je kunt lid worden van de vereniging Cascadis als je werkt in de publieke sector, zoals het onderwijs, de overheid, in de zorg of in de welzijnsector.

Lid worden

Twitter

Nieuwsbrief

© Copyright 2010-2015 Cascadis. De vormgeving en technische realisatie van deze site wordt verzorgd door Prime-CreationCookie instellingen