In Memoriam Floris Spronk

Foto van Floris Spronk

Portret van Floris Spronk

Bij een aantal leden die Floris wat beter kenden, was het al een paar weken bekend dat Floris Spronk, één van de meest prominente Cascadis-leden, slokdarmkanker had en dat er helaas niet meer geopereerd kon worden. Toch nog veel sneller dan verwacht, is hij op 11 mei overleden na een kort maar heftig ziekbed.

Floris was een vast gezicht bij Cascadis-evenementen en hij miste nooit een Webmasterclass. Door zijn kleurrijke verleden (hij was bijvoorbeeld ooit binnenvaartschipper) en zijn brede kennis van automatisering en ’het web’ was zijn inbreng altijd kwalitatief hoogstaand. Zijn rustige, relativerende en vriendelijke karakter, zorgden er daarnaast voor dat het altijd een feest was om hem erbij te hebben.
Het lijkt een gemeenplaats, maar Cascadis zonder Floris zal niet meer dezelfde vereniging zijn. We zullen hem niet vergeten.
In zijn laatste persoonlijke contact dat we hadden, stelde hij me voor om samen een “grumpy old men club” te beginnen. Het zal er helaas niet meer van komen.

Floris wordt zaterdag 16 mei in IJsselstein begraven.

Ruud Ravenhorst

Meer dan 300 praktijkvoorbeelden over effectieve dienstverlening

Op zoek naar een goed voorbeeld van hoe overheden werken aan effectieve en transparante dienstverlening en minder regeldruk? Professionals kunnen hun hart ophalen op Goed Opgelost! Deze website bevat inmiddels ruim 300 inspirerende praktijkvoorbeelden. Goed Opgelost! – geïntroduceerd in 2012 - is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De praktijkvoorbeelden op deze website beschrijven hoe collega-ambtenaren regels hebben afgeschaft of verbeterd, Lees verder

Cascadis steunt één kernwebsite voor Digitaal Stadhuis

VNG-advies wordt niet gesteund door webprofessionals. De beroepsvereniging van webprofessionals, met zo’n 200 gemeentelijke leden, is het niet eens met het negatieve advies van de VNG aan BZK over een kernwebsite voor alle gemeenten. Cascadis is juist wel voor één kernwebsite omdat dit past bij de totale (overheids)infrastructuur van de dienstverlening richting burgers. In 2013 heeft de Tweede Kamer aan BZK-minister Plasterk gevraagd welke mogelijkheden de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) Lees verder

Meld je nu aan!

Natuurlijk wil je daarbij horen, bij Cascadis. Natuurlijk wil je altijd honderden collega’s tot je beschikking hebben die hetzelfde werk doen als jij en waar je altijd terecht kunt met vragen. Natuurlijk wil je gratis toegang tot zinvolle congressen en inspirerende webmasterclasses.

Aanmelden

Postadres

Cascadis
Postbus 10128
7301 GC APELDOORN

Over Cascadis

Cascadis is de landelijke belangenorganisatie voor online professionals. Innovatief, verbindend én deskundig.
Lees meer

Word lid!

Je kunt lid worden van de vereniging Cascadis als je werkt in de publieke sector, zoals het onderwijs, de overheid, in de zorg of in de welzijnsector.

Lid worden

Twitter

Nieuwsbrief

© Copyright 2010-2015 Cascadis. De vormgeving en technische realisatie van deze site wordt verzorgd door Prime-CreationCookie instellingen