Digitale Klantreis Verbeteraar

Trechter van een voorbeeldproduct, namelijk verhuizing

Voorbeeldproduct verhuizing

De Digitale Klantreis Verbeteraar biedt een vervolg op het landelijke pilotonderzoek digitale klantreis. Als Cascadis waren we lid van de begeleidingscommissie en we zijn van mening dat de eerste inzichten gemeenten verder kan helpen, maar ook dat we nog niet klaar zijn. De methodiek biedt gemeenten en andere overheden kansen om de prestaties van de online dienstverlening te meten én te verbeteren. Het uitgangspunt van het vervolg is dan ook dat we blijvend inzicht houden in de prestaties van de online dienstverlening en vooral kennisdelen, onderzoeken en verbeteren. Opnieuw een mooie activiteit binnen het Cascadis Lab.

Samenwerking GBBO en Dimpact

Het project wordt opgepakt met GBBO en Dimpact. Cascadis en Dimpact treden hierbij op als kennispartners . GBBO is implementatie- en ondersteuningspartner. In de basis maakt een gemeente 1-op-1 afspraken met GBBO. Dat levert de gemeenten inzichten op en ondersteuning in het optimaliseren. De inzichten willen we vervolgens met diverse deelnemers bespreken, verschillen bekijken en samen doorontwikkelen naar een optimale online dienstverlening. Niet op onderbuikgevoel, maar onderbouwd met statistieken. Uiteraard geldt dat hoe meer leden meedoen met de Digitale Klantreis Verbeteraar hoe beter we kunnen vergelijken en doorontwikkelen.

Waarom doet Cascadis mee?

Dat heeft diverse redenen, onderstaand noemen we enkele:

  • Positie online professionals versterken door kennis en ervaringen te delen.
  • Samen testen met verbeteringen, verkennen binnen het lab en successen delen.
  • Gemeentelijke dienstverlening naar burgers en inwoners verbeteren.

Webinar

Om de Digitale Klantreis Verbeteraar verder toe te lichten is er een webinar opgezet. Cascadisleden krijgen een directe uitnodiging. Geen lid maar wel interesse? Neem gerust contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.

Eén reactie

  1. Pingback: Landelijk onderzoek naar digitale klantreis bij gemeenten afgerond - Cascadis Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.