Cascadis filmpraat met ‘I, Daniel Blake’

Filmochtend: ‘I, Daniel Blake’ kijken, nabespreken en netwerken

Misschien wat uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Het was Ruud Ravenhorst, oud-bestuurslid, die ons tipte over de film ‘I, Daniel Blake’. “Die moet elk lid van Cascadis hebben gezien!” aldus Ruud. Nou, dan regelen we dat toch! Vrijdag 16 juni leek ons een goed moment voor een inspirerende film en een goed gesprek. Wij presenteren u: ‘Cascadis filmpraat met I, Daniel Blake’.

Gezellig een film kijken is natuurlijk leuk, maar wel wat mager. Daarom is het doel om gezamenlijk de film ‘I, Daniel Blake’ te kijken en vervolgens samen in gesprek gaan over de film. Is het over de top? Of zijn het pijnlijke en realistische voorbeelden? Wat uit de film inspireert je en wat moet echt beter in ons eigen werk/dienstverlening? Wat kunnen wij als online professionals doen? Kortom een inspirerende ochtend…

I, Daniel Blake

De 59-jarige timmerman Daniel (Johns) heeft een zwak hart maar wil toch graag werken. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen. Daniel wordt gek van het jargon, de computers, en de bevoogdende begeleiders. Simpel en direct sociaal-realistisch drama van het beproefde duo Ken Loach (regie) en Paul Laverty (scenario). Iets te simpel en direct soms, omdat goed en slecht wel heel duidelijk worden afgetekend. Maar de mensen in de film zijn levensecht en de kwestie is urgent. Vond ook de jury in Cannes, die de film in 2016 de Gouden Palm (voor beste film van het festival) gaf. (bron: http://www.vpro.nl/cinema/films/film~11987182~i-daniel-blake~.html)

Datum en plaats:

  • Vrijdag 16 juni 2017
  • 09.30 uur – 12.00 uur
  • Stadhuis Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1, 2405 SH  Alphen aan den Rijn
  • Gratis (Cascadisleden hebben voorrang)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.