Lab

De beste manier om vooraan te staan bij nieuwe ontwikkelingen, is om bij de ontwikkeling betrokken te zijn. Dat doen we binnen het Lab met bijvoorbeeld een onderzoek naar digitale klantreizen en een project waarbij content en techniek volledig gescheiden zijn. Het Lab is een van de pijlers uit de visie van Cascadis. 

Onderzoek klantreizen

Recent is een landelijk onderzoek naar de digitale klantreis van inwoners en ondernemers afgerond. Het rapport staat op digitaleklantreisoverheid.nl. Samen met GBBO en Dimpact geven we een vervolg aan het onderzoek binnen het lab. Dit doen we onder de noemer de Digitale Klantreis Verbeteraar. Het uitgangspunt van het vervolg is dat we blijvend inzicht houden in de prestaties van de online dienstverlening en vooral kennisdelen, onderzoeken en verbeteren.

Content en techniek

Een van onze leden is een project gestart waarbij content en techniek volledig ‘gescheiden’ blijven. Dit project is ook presenteerd op het Cascadis congres 2017. 

Zelf experimenteren

Lijkt het je leuk om bij te dragen? Heb je goede ideeën of suggesties? Elke pijler valt onder de verantwoordelijkheid van een bestuurder.

Over het Lab

Robert van Vliet vertelt in deze vlog in het kort wat het lab is en met welke projecten we starten. Leden van Cascadis kunnen gratis deelnemen. Robert van Vliet is trekker van het Lab.

De beste manier om vooraan te staan bij nieuwe ontwikkelingen, is om bij de ontwikkeling betrokken te zijn. Daarom willen we onder de noemer Cascadis Lab nieuwe producten en diensten binnen ons vakgebied ontwikkelen, samen met publieke en private partijen. Dat doen we bijvoorbeeld door expertise te leveren, of door op te treden als sparringpartner of Launching Customer voor marktpartijen. Zo wordt Cascadis Lab een kraamkamer voor nieuwe ontwikkelingen dit digitale communicatie, digitale dienstverlening en digitale participatie in de publieke sector. Waarin de behoeften en wensen van onze leden vanaf dag één voorop staan.

Bron: Cascadis 2020: altijd voorop, 2015, Apeldoorn

Bestuurder Robert van Vliet

Ik houd van experimenteren, nieuwe dingen uitproberen. Het lab is voor mij daarom de ideale pijler om bij te dragen aan Cascadis.

Robert van Vliet